• West Algarve
  • Portimao
  • Mon 00:32
  • Euro
  • Portuguese

Faro Flygplats transfers Till Portimao

Faro Saker att göra i Portimao

Portimao

Portimão är den avskilda staden i Algarve efter Faro, kallad huvudstaden "Barlavento".

Portimão är en hamnstad i Algarve-regionen i södra Portugal, som besöks av några kryssningar som kan ses nära Praia da Rocha. Det är känt för sitt historiska centrum, den livliga småbåtshamnen och närheten till flera stränder som familjen Praia da Rocha. Idag är Portimão den tredje nationella hamnen (bakom Lissabon och Funchal), som tar emot fler passagerare från kryssningsfartyg, vilket förstärker kvalitetsturismen i ett område som kännetecknas av massturism.

Under senare år har mynningen av floden Portimao (floden Arade) varit scenen för stora händelser. Det är också platsen för det portugisiska loppet i det internationella mästerskapet i Formel 1 i motonáutica. Portimão är idag en referenskommune i Algarve. Östra Algarves ankarstång, kännetecknas av sitt turisterbjudande, genom sin pulsar och dynamik, mycket egen, och av en mängd aktiviteter som gör ditt dagliga liv, på olika nivåer, intensivt och präglat av en rytm som fortsätter under hela året.

Du kan se ett museum i Portimão, ett restaurerat konserves från 1800-talet med utställningar om lokal historia. Our Lady of the Conception-kyrkan i centrum av staden, i gotisk stil med sina plattor. Praia da Rocha är nattliv i Portimão, med klippor som bakgrund och den medeltida fästningen Santa Catarina de Ribamar.
Postnummer: 8500
Befolkning: 55 614 (2011)
Område: Faro

Vattenparker som Slide e Splash och Zoomarine är cirka 30 minuter bort.

Golf nära Alvor: - Alto Golf Course Alvor | Penina Golf Course Alvor | Morgado Golf Course Portimao | Palmares Golf Course Lagos

Låga priser, billiga priser Priser Faro till Portimao och närmare resorts:

Faro Airport Transfer Algarve To Travel Distance Price per Vehicle From
Portimao 71 Km 52 mins 54€
Monte Judeu / Monte Canelas 75 Km 54 mins 54€
Penina 71 Km 46 mins 54€
Alvor 75 Km 52 mins 54€
Mexilhoeira Grande 78 Km 51 mins 56€